منتدى أبناء المحمودية

ادب وشعر وموسيقى وفن ورسم قصه وروايه
 
الرئيسيةمكتبة الصوربحـثالأعضاءس .و .جالمجموعاتالتسجيلدخولحمل من هناحمل من هنا
مرحباً بكم ... نرحب بكل الأعضاء المتواجدون حالياً والجدد

شاطر | 
 

 أكلات من المطبخ المصرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
moy86
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 421
تاريخ التسجيل : 23/05/2008
العمر : 31
الموقع : www.link0777.com

مُساهمةموضوع: أكلات من المطبخ المصرى   الإثنين أغسطس 11, 2008 5:41 am


المطبخ المصرى

1- الكشرى المصرى:

المقادير:

2 كوب ارز مصرى مغسول ومصفى
1 كوب عدس اسمر (مصرى) مغسول
1/2 كوب مكرونة شعرية
1/2 كيلو مكرونة مسلوقة
3 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
حمص (نخى) مسلوق (حسب الرغبة)
لعمل الصلصة:
2 كوب عصير طماطم
معلقة كبيرة صلصة معلبات
2 فص ثوم مفروم
1/4 فنجان خل ابيض
كمون او سنوت - ملح .

الطريقة:

- يسلق العدس الاسمر جيدا فى ماء وكمون وملح ويترك جانبا .. نضع على النار قليل من الزين ونحمر فيه الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف الارز الابيض المصرى ونقلب ونضيف الملح ومن ثم نضيف الماء حتى يغطى الارز ويزيد عنه بارتفاع 1 سم ، يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج ، نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى يختلط الجميع ويترك على النار الهادئة 5 دقائق .
- نحمر البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك لاضافته على وجه الطبق
- تجهيز الصلصة : نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطم والخل فى وقت واحد وبعد ان يقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون والملح وستظهر الرائحة الذكية ونتركها 5 دقائق
- يغرف العدس والارز ويوضع فوقه قليل من المكرونه المسلوقة الساخنة وفوقها الصلصة (اضافة الفلفل الحار اختيارى) ثم نضيف البصل المحمر والحمص المسلوق وبالهنا والشفا .



يلا بقي عايزه اشوف الردود عشان اكمل باقي الوصفات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
RSA
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 169
تاريخ التسجيل : 27/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الخميس أغسطس 14, 2008 8:00 am

Very Happy حلو
جزاك الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
moy86
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 421
تاريخ التسجيل : 23/05/2008
العمر : 31
الموقع : www.link0777.com

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الخميس أغسطس 14, 2008 10:34 am

RSA كتب:
Very Happy حلو
جزاك الله خيرا

شكرا علي المرور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ابوحبيبه
محمداوى مية مية
محمداوى مية مية
avatar

عدد المساهمات : 23
تاريخ التسجيل : 24/06/2008
العمر : 32

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الخميس أغسطس 14, 2008 5:56 pm

شكري

الله يسامحك يا moy68

الله يكرمك عايزين اكله ثمينه كده زهقت من اكل المطاعم ( بحكم الغربه يعني )
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
moy86
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 421
تاريخ التسجيل : 23/05/2008
العمر : 31
الموقع : www.link0777.com

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الخميس أغسطس 14, 2008 6:10 pm

ابوحبيبه كتب:
شكري

الله يسامحك يا moy68

الله يكرمك عايزين اكله ثمينه كده زهقت من اكل المطاعم ( بحكم الغربه يعني )


طلباتك اوامر

باذن الله قريب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
moy86
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 421
تاريخ التسجيل : 23/05/2008
العمر : 31
الموقع : www.link0777.com

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الخميس أغسطس 14, 2008 6:20 pm

الفتة:

المقادير:

1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم
بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى الارز)
مقادير التقلية :

1- التقلية بالصلصة
3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )
طريقة التقلية :

- نضع الزيت على النار ونحمر فيه الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد ان نكون خلطناهم سويا - - - - نضيف الملح والفلفل ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية شوربة .
- اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار عليها بعد ماتغلى.
الطريقة :

- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية .
- نصب عليه تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز.
- نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد من المرقة انتى وراحتك .
- المهم بعد اضافة الارز نصب باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة فى السمن وترص على الوجه



عشان متقولش حرماك من حاجه

بس يارب تعجب الطريقه دي

ويارب ترجع بالسلامه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
RSA
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 169
تاريخ التسجيل : 27/06/2008

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الجمعة أغسطس 15, 2008 5:12 pm

صعبه Wink
جزاك الله خيرا


معلش حاول بس لو فيه حاجه وقفت معاك اسال فيها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نبض القلم
محموداوى صح
محموداوى صح
avatar

عدد المساهمات : 204
تاريخ التسجيل : 17/05/2008
العمر : 42

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الإثنين أغسطس 18, 2008 5:29 pm

والله العظيم
هتجوينى منك لله
عايزين الكلام والوصفات تترجم لفعل
وحد يعزمنا
لله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elmahmodea.yoo7.com
نبض القلم
محموداوى صح
محموداوى صح
avatar

عدد المساهمات : 204
تاريخ التسجيل : 17/05/2008
العمر : 42

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الإثنين أغسطس 18, 2008 5:31 pm

نبض القلم كتب:
والله العظيم
هتجوعينى منك لله
عايزين الكلام والوصفات تترجم لفعل
وحد يعزمنا
لله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elmahmodea.yoo7.com
moy86
محمداوى بريمو
محمداوى بريمو
avatar

عدد المساهمات : 421
تاريخ التسجيل : 23/05/2008
العمر : 31
الموقع : www.link0777.com

مُساهمةموضوع: رد: أكلات من المطبخ المصرى   الإثنين أغسطس 18, 2008 5:42 pm

نبض القلم كتب:
والله العظيم
هتجوينى منك لله
عايزين الكلام والوصفات تترجم لفعل
وحد يعزمنا
لله

خلاص اختاروا يوم كده وانا اظبطكوا

بس ادعولي انجح بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
أكلات من المطبخ المصرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى أبناء المحمودية :: كل حاجه :: الركن البمبى * للبنات بس *-
انتقل الى: